Aankondiging Gastbloggers

Sinds het ontstaan van SamenHelen, 7 maanden geleden, zijn we 43 posts en diverse onderwerpen verder. Over veel dingen ben ik nog lang niet uitgeschreven. Er valt zoveel over te zeggen. En natuurlijk zijn er nog zoveel ‘nieuwe’ dingen om over te schrijven. Maar voor ik dat ga doen leek het me eigenlijk wel leuk om eens anderen aan het woord te laten.

Ik heb veel contacten die zich bezighouden met slachtofferschap, (seksueel) geweld, (kinder)mishandeling, trauma & herstel, jeugdzorg en de geestelijke gezondheidszorg, hetzij als slachtoffer, hetzij als professional en soms als beide.
Ik leer veel van deze mensen en het is fijn sparren met hen, zowel voor mij persoonlijk als in mijn werk met slachtoffers.

Op mijn blog lezen jullie soms het resultaat van zo’n ‘sparringsessie’ of nieuw verworven of wederom bekrachtigde inzichten. Mijn Drieluik over angst is hier een goed voorbeeld van. Die is eigenlijk ontstaan in discussie met een van mijn gastbloggers.

Voor ik ga vertellen wie dat is en wie de anderen zijn, nog even dit: De drie gastbloggers die ik heb gevraagd zijn experts op het gebied van (seksueel) geweld, slachtofferschap en trauma. Alle drie hebben ze een heel eigen invalshoek en een eigen specialisme. Dat maakt het geheel van hun visie heel waardevol en hun inzichten kunnen prima naast elkaar bestaan.

Daarnaast is het zo dat ik mensen heb gekozen die dezelfde inzichten uitdragen als ik op Samen Helen; Experts die, vanuit hun eigen specialisme, slachtoffers willen empoweren zonder de verantwoordelijkheid voor hun herstel bij hen weg te nemen, die betrokken zijn en bezield, die denken in oplossingen en die mijns inziens echt een verschil maken.

Ik stel jullie later graag meer uitgebreid voor: Iva Bicanic, psychologe en hoofd van de multidisciplinaire centra voor seksueel geweld en van het landelijk psychotraumacentrum. Valeer Damen (die ik hierboven noemde met het Drieluik over Angst), instructeur probleemgestuurde zelfverdediging die in zijn school Udemushi veel ervaring met slachtoffers heeft en Thérèse Evers: schrijfster van de Som der Delen, zedenrechercheuze en slachtoffer.

Ik heb ze gevraagd om datgene te delen wat zij echt belangrijk vinden dat iemand leest. Ik ga niet redigeren. Dit is van hen aan jullie.

De blogs zullen hier spoedig verschijnen!

4 gedachtes over “Aankondiging Gastbloggers

 1. Wat een super gastbloggers heb je gevraagd! Ik, als slachtoffer en pas sinds eind okt bezig met emdr en daarvoor n jaar haptotherapie wat nu ook nog doorloopt, kijk er erg naar uit!!

  Dankjewel! Liefs, Maaike

  Verstuurd vanaf mijn iPhone

  Op 7 mrt. 2016 om 14:25 heeft “~*~ Samen helen ~*~” <comment-reply@wordpress.com> het volgende geschreven:

  Mariska posted: “Sinds het ontstaan van SamenHelen, 7 maanden geleden, zijn we 43 posts en diverse onderwerpen verder. Over veel dingen ben ik nog lang niet uitgeschreven. Er valt zoveel over te zeggen. En natuurlijk zijn er nog zoveel ‘nieuwe’ dingen om over te schrijven”

  Geliked door 1 persoon

 2. Ben benieuwd wat ze uitkiezen om over te schrijven!
  Een goed herinnering trouwens om ook het boek ‘som der delen’ eens te lezen 🙂
  In je eerste blog je het ook over “een blog met nuttige bevindingen op het gebied van trauma en herstel”, bestaat die link nog? Ik grijp momenteel alles aan qua ideeën om verder te geraken…
  Dankjewel alvast!
  Leen

  Like

  1. Dag Leen,

   Bedankt voor je reactie! Het belooft heel interessant te worden! 🙂

   De Som der Delen is echt een prachtig boek. Er staan veel inzichten in die je verder zullen helpen. Persoonlijk heb ik veel aan het boek gehad. Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt als je het gelezen hebt.

   Mijn oude blogs heb ik geminimaliseerd en delen ervan verwijderd. Ik probeer wat ik nu nog nuttig vind te integreren in Samen Helen.
   Je bent echter altijd welkom om te kijken:

   Ik heb justerastwin.wordpress.com en (recenter) woorddanser.wordpress.com.

   Sterkte en succes met je herstel!

   Hartelijke groet,
   Mariska

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s