Een stukje realiteit

Anders dan jullie van me gewend zijn, heb ik een blog geschreven zonder wijze lessen of vaardigheden of positiviteit. Het is een feitelijk artikel over de realiteit van seksueel geweld, over hoe uitzonderlijk dingen lijken, zonder dat ze dat zijn.

Ik heb het op een aparte pagina gezet, zodat jullie bewuster kunnen kiezen of jullie het willen lezen.

Je vindt het hier:

“Ik zie, ik zie, ik zie jou niet”

2 gedachtes over “Een stukje realiteit

 1. Lieve Maris,

  Het lijkt wel alsof het in de lucht hangt… Gisteravond laat ging de telefoon het was al voorbij half 12 – mn vriend sprong op… op zo’n tijdstip bellen kan op een calamiteit duiden. Het was het mobiele nummer van mijn ex-schoonouders. In eerste instantie dacht ik dat er iets met mn ex zou zijn, en in tweede instantie dacht ik aan een blog die ik voor st. Zijweg had geschreven. Mijn ex is een narcist – althans hij was dat zeker naar mij – en ik schreef daar een stukje over – respectvol naar hem en als wijze les voor mezelf. Op de een of andere manier vreesde ik een beetje dat zijn ouders daar iets wellicht van hadden meegekregen en daarom boos zouden opbellen. Mn vriend reageerde daarop met dat ik ook minder ‘open’ moet zijn omdat ik daar anderen mee kan kwetsen. Ik ontplofte! Ik schrijf dit even kort door de bocht – jouw stuk deed me hieraan denken… alsof het makkelijk is om uiting te geven aan wat je is overkomen – er betekenis uit te halen en lessen te leren en anderen daarmee willen helpen… hoezo dan dat of ik me moet inhouden, of dat jij teveel fantasie hebt!!! Het is allemaal al erg zat – alsof het een feestje is om bloot te leggen ??!!

  Dus lieve Maris… ik vind het heel jammer voor jou dat je moeder zo reageert – de waarheid zal haar te veel pijn er zal teveel schuld gevoel opzitten om aan te kunnen en dat is een probleem wat zij met zich meedraagt. Hoe harder ze het ontkent hoe harder haar innerlijk ertegen zal rebelleren, want ons hart en onze ziel kent altijd de waarheid. Dus knap dat je je erdoor niet laat weerhouden, dat je doorzet! En knap dat je het deelt en bij deze een hele dikke knuffel van iemand die je begrijpt en jou een heel warm hart toedraagt!

  Liefs XX

  Deirdre C. Bouwman

  Love the Life you Live & Live the Life you Love! Heb je een carrière- of privé kwestie die vraagt om een oplossing? Download hier waardebon voor GRATIS eerste consult of lees mijn blogs voor inspiratie!

  AMSTERDAM, Spadinalaan 54, 1031 KB

  M: +31 (0)6 14 68 2724

  W: http://WWW.LEVENSLOOPSTYLIST.NL

  E: INFO@LEVENSLOOPSTYLIST.NL

  Like

 2. Lieve Deirdre,

  Er was steeds zoveel, het lukte me niet om eerder te reageren, maar wat deden jouw woorden me goed!
  Dankjewel.

  Ik vind zeker niet dat je je in hoeft te houden.

  Heel veel liefs,
  Marisa

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s