Disclaimer

Wanneer je op deze weblog komt, realiseer je dan dat de teksten die hier geschreven staan,  gericht zijn op mensen met een onveilige jeugd, mensen met een, soms ernstig, trauma, bijvoorbeeld mensen die net als ik slachtoffer zijn van seksueel geweld en verwaarlozing.

Dit betekent niet dat je niets zult hebben aan mijn blogs als je niet getraumatiseerd bent: Veel van de vaardigheden die ik beschrijf zijn waardevol voor een uiteenlopend publiek.

Het betekent wel dat je sommige situaties, anekdotes, gedachtenpatronen of zelfs termen niet zult herkennen;  gelukkig maar, eigenlijk!

Ik vraag je wel om respect.  Ik vraag je om je oordeel los te laten, of daar op zijn minst mee te oefenen.  In mijn blogs staat hoe je dat kunt doen.

Afsluitend wil ik nog benadrukken dat de inzichten die ik deel op mijn weblog, hoewel ze vaak wel hun wortels hebben in psychologische theorieën of gebaseerd zijn op mijn eigen therapie-ervaringen, mijn eigen inzichten zijn. Ze zijn dus geenszins een vervanger voor professionele hulp.

☆Mariska☆