#zeghet

Goede mannen;  ze bestaan.

Deze is voor alle goede mannen die na de shitload aan #zeghet tweets  denken een uitstervende soort te zijn. De mannen die denken uitzondering te zijn, terwijl ze eigenlijk de regel zijn.

Lieve mannen, ik ben blij met jullie. Niet omdat wat jullie doen nou zo bijzonder is, maar omdat jullie illustreren dat gedrag een keuze is door zelf goed gedrag te kiezen. Dat is namelijk wat jullie doen: jullie kiezen.

Ik ben klaar met de ‘Boys will be boys’-bullshit van mannen (en vrouwen). Alsof het buiten jezelf staat. Mannen zijn nou eenmaal zo: Ze slaan graag op billen,  knijpen in borsten en roepen vrouwen graag na…
Really? 
Ook je zusje, je moeder, je dochter?
Nou dan!
Gedrag is een keuze.

En ja, ik weet het: Ze zijn er ook, de ‘mannen’ voor wie zusje, moeder, dochter geen ‘big no’ is. Ik ben niet wereldvreemd.  Het is die categorie die mijn jeugd heeft verwoest. Maar begrijp goed dat het ook die categorie is die in de cel belandt als hun keuzes bewijsbaar zijn. Ik bedoel maar.

Ik geloof in goede mannen: In de vriend die bij me bleef tot ik in slaap viel toen ik veertien was en mijn nachtmerries zo erg waren, in de andere vriend met wie ik me helemaal te pletter kan lachen zelfs als ik eigenlijk wil huilen, in de man die vorige week op straat de hele weg met me meeliep omdat ik was verdwaald en hij werkende navigatie had, de jongen in de bus die opstond voor de dame op leeftijd, de huisarts die me naar een vrouwelijke collega verwees toen hij merkte dat ik zo gespannen was, de fysio die me nooit onaangekondigd aanraakt,  de jongen uit de treincoupé die achter me aan sprintte met een pasje dat niet van mij bleek (en vervolgens z’n aansluiting miste), de leraar zelfverdediging met wie ik ’s avonds laat alleen in een gymzaal was en veilig kon trainen, de rechercheur die me meenam voor een reconstructie en ’s avonds smste dat hij me moedig vond, de buschauffeur die mensen zijn bus uitstuurt omdat hij pesten afkeurt.

Ik geloof in goede mannen; Normale mannen die goede keuzes maken.

Want zo simpel is het: keuze.
Stop met de slappe smoezen en be responsible!
ankelaterveer
Quote: Anke Laterveer

Wat kies jij?